Politic

Deputații lui Șor cer vaccinarea jurnaliștilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul parlamentar „Pentru Moldova” (Șor) cere ca reprezentanții mass-media să fie vaccinați în mod prioritar contra COVID-19. Într-un briefing de presă, deputatul Igor Himici a menționat că jurnaliștii, alături de medici și polițiști, se află în prima linie în lupta contra pandemiei, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al acestui grup parlamentar.

În context, parlamentarul a atras atenția că, în timp ce alți angajați lucrează la distanță sau își permit să stea în izolare, reprezentanții mass-media interacționează cu foarte multă lume și sunt prezenți nemijlocit în zonele cu risc de infectare sporit.

„Credem că pe lista celor care trebuie vaccinați, în mod prioritar, sunt și jurnaliștii. În primul rând, reporterii, cameramanii, moderatorii de emisiuni, care contactează cu multă lume și care au nevoie să fie protejați. Încă de la declanșarea primului val al pandemiei, atunci când toată țara era închisă, jurnaliștii, alături de polițiști, alături de medici, se aflau pe prima linie și își făceau datoria, riscând cu propria sănătate. Iar pentru asta le suntem foarte recunoscători”, a menționat Igor Himici.

Amintim că, de la începutul pandemiei, foarte mulți jurnaliști s-au infectat cu noul coronavirus, iar o parte au fost răpuși de boală. Printre ei se numără și Efim Josanu, unul dintre jurnaliștii de frunte ai Televiziunii Naționale, precum și ziaristul și diplomatul Valeriu Turea. Noul coronavirus a făcut victime și printre jurnaliștii de la Radio Moldova. Este vorba despre crainicul, prezentatorul și maestrul în artă Alexei Revenco, precum și jurnalista Lidia Bobână. De asemenea, au pierdut lupta cu infecția și doi cameramani de la TV6. Este vorba despre Gheorghe Drangoz și Oleg Covalenco.

În total, în lume, peste 600 de ziarişti au murit în urma infectării cu noul coronavirus. Mai mult de jumătate dintre ei sunt din America Latină. În Europa, recordul negativ îl deține Italia cu aproximativ 40 de jurnaliști care au fost răpuși de COVID.

loading...

Comments are closed.