Deputații Partidului Renaștere au fost cenzurați chiar în sala de conferințe a Parlamentului

Deputații partidului „Renaștere”: Irina Lozovan, Alexandru Suhodolskii, Vasile Bolea și Alexandr Nesterovskii au participat la un briefing în timpul ședinței parlamentare, făcând o declarație privind denunțarea tratatelor cu CSI și politica externă a Republicii Moldova.

În timpul declarației conducerii partidului, Parlamentul a oprit sunetul difuzării video, transmite formațiunea într-un comunicat.

Liderii partidului ”Renaștere” insistă asupra necesității unei politici externe echilibrate. Vasile Bolea a subliniat că CSI rămîne a fi un pilon al stabilității și cooperării între țările independente și că numai prin cooperarea cu CSI se poate clădi o bază pentru dialog și dezvoltare comună. Ruperea acestor acorduri nu este altceva decît lipsa de respect față de partenerii internaționali. Mai mult, este o manifestare de egoism față de parteneri, izolarea republicii și, prin urmare, slăbirea poziției sale geopolitice.

În plus, deputații „Renaștere” au criticat politica Uniunii Europene (UE), susținând că autoritățile UE nu consideră Moldova un partener serios și sunt gata să o trateze doar ca pe o sursă de forță de muncă ieftină și necalificată. Ei au adăugat că, atâta timp cât PAS și Maia Sandu se află la putere, Republica Moldova nu va fi luată în serios de către partenerii externi, scrie sinteza.org

Contactați pentru o reacție, reprezentanții Serviciului de presă de la Parlament nu au răspuns la apelurile telefonice.

Total
0
Shares
Total
0
Share