Politic

Deputații Partidului „ȘOR” au votat pentru instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” a votat pentru instituirea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova, timp de 60 de zile, în contextul situației legate de securitatea regională și pericolul la adresa securității naționale. Totodată, fracțiunea Partidului „ȘOR” a anunțat că va acorda autorităților tot suportul necesar, pentru a garanta pacea în țară.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

De asemenea, deputații Partidului „ȘOR” consideră că singura preocupare în aceste momente complicate este apărarea integrității Republicii Moldova și garantarea securității cetățenilor. Instituțiile statului trebuie să țină cont doar de acest lucru. Republica Moldova trebuie să facă uz de statutul său de neutralitate și să nu se implice în nicio acțiune militară nejustificată. Pacea în țara noastră trebuie păstrată cu orice preț.

Totodată, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” îndeamnă întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate și să lase deoparte interesele personale și de grup și să se ghideze exclusiv de interesele statului. Și asta pentru ca situația din țara noastră să nu escaladeze. De asemenea, îndemnăm factorii de decizie să evite declarațiile care ar putea provoca instabilitate și să-și păstreze neutralitatea în acest conflict, pentru a nu pune țara în pericol.

În același timp, deputații Partidului „ȘOR” solicită reprezentanților guvernării să acorde, în măsura posibilităților, mai mult sprijin pentru populație, precum și informații ample și instruiri, ca să poată acționa din timp în caz de pericol.

De asemenea, aleșii pledează pentru instituirea unei celule de criză, din care să facă parte reprezentanți din toate partidele parlamentare, care să acorde sprijinul și experiența necesară pentru gestionarea situației și rezolvarea eventualelor probleme.

loading...

Comments are closed.