Politic

Deputații PAS au cedat! Legea procuraturii, modificată în contextul executării recomandărilor expuse de Comisia de la Veneția

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PAS au aprobat, în prima lectură, modificări la Legea cu privire la Procuratură. Documentul a fost elaborat în contextul executării recomandărilor expuse de Comisia de la Veneția.

Autorii propun ca unii dintre membrii Comisiei de evaluare a Procurorului General să aibă experiență în sistemul procuraturii, pentru a asigura o evaluare echilibrată, independentă și complexă. De asemenea, vor fi reglementate criteriile de evaluare a Procurorului General – calitatea planificării activității, eficiența conducerii, controlul și managementul, comportamentul, comunicarea internă și externă, impactul de încredere și eficiența instituțională.

Modificările legislative propuse se mai referă și la unele aspecte particulare legate de asigurarea interimatului funcției de Procuror General și numirea în funcție a adjuncților în procuraturile specializate.

Documentul va fi propus spre adoptare în lectură finală în plenul Parlamentului.

Amintim că această modificare este a 9-a intervenție a PAS-lui în Legea procuraturii, unele fiind criticate de către opoziție și de Comisia de la Veneția.

loading...

Comments are closed.