Politic

Deputații PAS au prelungit Starea de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 6 decembrie curent. Hotărârea a fost adoptată la propunerea Guvernului Republicii Moldova, cu votul a 55 de deputați ai PAS.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Propunerea a fost motivată de amenințările existente și, respectiv, de necesitatea asigurării securității aprovizionării cu resurse energetice, gestionării fluxului de refugiați și a contracarări altor riscuri de securitate. ”În situația actuală este nevoie și în continuare de pârghii și instrumente care să permită luarea deciziilor rapide și eficiente”, a declarat Natalia Gavrilița în plenul Parlamentului.

Pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 24 februarie 2022, la propunerea Guvernului Republicii Moldova, Parlamentul a declarat starea de urgență pe întreg teritoriul țării, ținând cont de pericolul iminent la adresa securității naționale provocat de războiul din Ucraina.

loading...

Comments are closed.