Deputații PAS sunt nemulțumiți de activitatea ANSC: Există suspiciuni de management defectuos

O subcomisie parlamentară specială, creată din membrii Comisiei economie, buget și finanțe, va examina situația de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Propunerea a fost lansată de către deputatul Sergiu Lazarencu (PAS) și se încadrează în contextul exercitării controlului parlamentar.

„La această etapă, sunt depuse patru cereri de demisie din partea consilierilor pentru soluționarea contestațiilor. Propun să ne folosim de prevederile Regulamentului Parlamentului și ale Legii privind achizițiile publice și să creăm o comisie specială de investigare a activității în această instituție”, și-a argumentat propunerea Sergiu Lazarencu.

Potrivit deputaților, există suspiciuni de management defectuos în cadrul ANSC. Membrii subcomisiei se vor deplasa la sediul instituției pentru a examina situația la fața locului și, în termen de 15 zile, își vor formula concluziile. Subcomisia va fi condusă de către deputata Valentina Manic, secretar al Comisiei economie, buget și finanțe.

În octombrie 2021, la propunerea lui Dumitru Alaiba, Serghei Merjan a fost numit, pe un termen de șapte ani, în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor, director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul a 54 de deputați ai PAS.

Serghei Merjan are studii în domeniul managementului administrației publice, finanțe, audit și contabilitate. Anterior, acesta a activat la Asociația PROMO-LEX, în calitate de expert în achiziții publice, la Banca Mondială și la Agenția de Servicii Publice. De asemenea, Serghei Merjan a fost coordonator de proiecte în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Total
0
Shares
Total
0
Share