Actual

Deputații pledează pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate, creșterea motivării și randamentului angajaților CNAS în folosul cetățenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au pledat pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate,  creșterea motivării și randamentului angajaților Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Membrii comisiei au exprimat opinia comună privind necesitatea   creșterii motivării angajaților CNAS și, respectiv, a performanței instituției în folosul oamenilor din toată țara. Printre soluțiile de sporire a randamentului CNAS ar fi, de asemenea, implementarea unui nou sistem informațional, care ar permite, în special, estimarea gradului de satisfacție a populației. 

Discuțiile au avut loc în contextul  prezentării informației cu privire la executarea bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) în anul 2021. La capitolul veniturilor BASS a fost executat în sumă de 27246848,9 mii de lei, cu 12,2 la sută mai mult față de anul precedent. Nivelul de executare a constituit 98,6%. Cheltuielile au însumat 27186835,3 mii de lei sau cu 12,1 la sută mai mult decât în anul 2020, fiind executate la nivel de 98,4 la sută.

Pe parcursul anului trecut, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat a fost supusă modificării de trei ori. A fost perfecționată modalitatea de determinare a coeficientului de indexare a pensiilor la 1 aprilie 2021; majorat, de la 1 octombrie 2021, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă până la 2000 lei; implementate măsuri de susținere a angajatorilor și salariaților în contextul COVID-19; consolidat programul de ajutor social pentru a atenua impactul creșterii tarifelor la gaze şi energia termică, lemne, cărbune; majorat cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului pentru toți beneficiarii de la 500 lei la 700 lei, etc.

Proiectul de hotărâre privind executarea BASS a fost susținut de majoritatea deputaților prezenți la ședință și urmează a fi prezentat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

 

 

loading...

Comments are closed.