Alte știri

Deputații PPDA fac demersuri legătură cu interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion

Pinterest LinkedIn Tumblr

La inițiativa Mariei Ciobanu, deputații PPDA au semnat demersurile necesare către instituțiile statului nostru în legătură cu interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul publicat de către deputatul Dinu Plîngău.

”Am făcut-o dezinteresat politic, din respect față de Parlamentul României ca instituție. Cum spune doamna Ciobanu: ”Bine că dăm voie să se plimbe cu pază și girofare lui Krasnoselschii prin Moldova, dar când e vorba de statul vecin care ne donează vaccin, repară grădinițe și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri”. Lui George Simion i s-a aplicat interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova în rezultatul unui marș unionist organizat la Chișinău pe timpul când acesta nu era parlamentar, ci activist civic. Din moment ce unionismul în Republica Moldova nu-i interzis, ba mai mult, avem partide unioniste, iar acest curent este în permanentă creștere, consider plauzibil ca SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să manifeste respect față de Parlamentul României și față de opțiunea a cel puțin 35% din cetățenii Republicii Moldova. SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să prezinte informații care ar confirma pericolul pentru securitatea Republicii Moldova, altele decât promovarea unionismului, sau să-și prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat deputatul.

Citește și: Greceanîi și Ciocoi au discutat situația epidemiologică și economică din țară: Restricții mai dure, dar fără lockdown

Copreședintelui Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, care intenționa să ajungă duminică la Chișinău pentru a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija, i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova, relatează Radio Chișinău, sursă citată de Radio Europa Liberă.

Într-un live video, pe contul său de Facebook, politicianul român a făcut apel la Ministerele de externe de la București și Chișinău să intervină pentru a i se permite accesul în R. Moldova în calitatea sa de membru al Parlamentului României.

George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova până în anul 2023. În 2018, anul centenarului, când a primit ultima interdicție de intrare, s-a invocat un comportament agresiv și neadecvat în postul vamal moldovenesc, precum și motive de securitate.

Prin decret prezidențial, luni, 15 martie, în R. Moldova este doliu național cu ocazia funeraliilor scriitorului Nicolae Dabija.

loading...

Comments are closed.