Alte știri

Deputații PSRM salută procurarea unui lot de vaccinuri Pfizer, dar ei așteaptă și alocarea banilor Sputnik V

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații socialiști Alla Dorovnnaia și Vladimir Odnostalko salută decizia Guvernului ca țara noastră să procure 700 000 de doze de vaccin anti-COVID-19, produse de compania Pfizer BioNTech. Pe de altă parte, ei așteaptă ca în scurt timp Guvernul să aloce bani și pentru procurarea până la un milion de doze de vaccin Sputnik V, care e la mare căutare din partea cetățenilor noștri.

“Așa cum am mai spus, vaccinarea este singura soluție să apropiem cât mai repede sfârșitul pandemiei. Este bine ca cetățenii noștri să aibă dreptul de a alege ce ser își administrează, iar varietatea acestora va spori încrederea oamenilor în vaccin și va crește ritmul de imunizare. De astăzi orice cetățean al țării noastre, cu vârsta de peste 18 ani, poate să se vaccineze. Ești vaccinat, ești protejat”, se arată în declarația comună a deputaților.

În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul în exercițiu a aprobat un proiect de Hotărâre care prevede negocierea de către MSMPS și comandarea unui lot de 700 de mii de doze de vaccin împotriva Covid-19 produs de compania BioNTech/Pfizer. Potrivit documentului, lotul de ser pentru imunizarea populației ar urma să fie livrat Republicii Moldova în lunile septembrie-octombrie ale acestui an.

„Este o decizie importantă, iar dacă se reușește achiziționarea lotului de 700 de mii de doze de vaccin, atunci asta presupune că 350 de mii de oameni vor fi vaccinați cu două doze”, a spus Aureliu Ciocoi.

loading...

Comments are closed.