Deputații români se vor întruni de urgență pentru a respinge așa-numita autonomie a Ținutului Secuiesc

Mâine, 28 decembrie 2023, la propunerea lui Marcel Ciolacu, președintele PSD și premier al României, deputații români vor întruni de urgență pentru a respinge așa-numita autonomie a Ținutului Secuiesc. Anunțul a fost făcut câteva minute în urmă, informează telegraph.md

„Am convocat de urgență plenul Camerei Deputaților pentru mâine, 28 decembrie, la propunerea președintelui PSD Marcel Ciolacu, pentru a respinge inițiativele toxice ale unor parlamentari afiliați grupului UDMR privind așa zisa autonomie a Ținutului Secuiesc și separarea cetățenilor români pe criterii etnice.

Este cel puțin revoltător că membrii AUR s-au opus astăzi în Biroul Permanent acestei proceduri necesare pentru a pune capăt unor teme care nu își au locul în societate. Ori nu înțeleg procedurile parlamentare, ori vor să speculeze în mod populist acest subiect.

Deși nu am mari așteptări de la AUR, îi aștept mâine să vină să voteze respingerea acestor propuneri toxice. Altfel, vor demonstra încă o dată că nu sunt în stare să ofere românilor decât scandal și urlete”, a declarat Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților.

Sub denumirea de Ținutul Secuiesc se înțelege teritoriul format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș, acolo unde locuiește un grup de etnic maghiar, numiți secui.

Total
0
Shares
Total
0
Share