Politic

Deputații se vor convoca în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă va avea loc joi, 15 septembrie. Biroul permanent al Legislativului a aprobat ordinea de zi pentru ședințele în plen în perioada 15-22 septembrie 2022.

Deputații urmează să examineze, în prima lectură, inițiativa legislativă care prevede acordarea unei indemnizații lunare în valoare de 1000 de lei pentru toți copiii de până la doi ani, indiferent dacă părinții sunt sau nu asigurați. Totodată, va fi examinat și proiectul de lege care asigură mai multe drepturi victimelor infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie.

În plenul Parlamentului vor fi propus spre aprobare în prima lectură proiectul de lege cu privire la cerințele de bază în securitatea radiologică și inițiativa legislativă prin care se propune ca șomerii să beneficieze de vouchere pentru formare profesională.

Totodată, deputații vor discuta despre ratificarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei și a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Qatar privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de hotărâre privind modificarea componenței nominale a Biroului permanent și a comisiilor parlamentare.

Ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 13.30.

loading...

Comments are closed.