Deputatul ACUM Petru Frunze se arată nemulțumit de cooperarea cu PSRM. Dodon folosește metodele fostului regim oligarhic?

Deputatul Petru Frunze din blocul ACUM se arată nemulțumit de cooperarea cu PSRM, dodon maia sandu, dodon folosește metodele fostului regim oligarhic, acum psrm, guvernul sandu, 

Deputatul PAS, Petru Frunze, arată cu degetul spre PSRM și atrage atenția că nu poți construi ceva democratic, atunci când construiești prin metode folosite de fostul regim oligarhic. Astfel, deputatul spune că nu va vota candidații selectați pentru anumite funcții, în cazul în care aceștia vor fi aleși de comisiile parlamentare unde PSRM deține majoritatea voturilor.

„În contextul intenției colegilor deputați din PSRM, pentru a afla care este numărul deputaților din Blocul „ACUM” care ar semna un nou acord politic, pentru a continua dezoligarhizarea statului: Rezultatul concursului pentru funcția de director CNA a demonstrat diferența nu doar ideologică. Este evident că Ruslan Flocea s-a prezentat bine, se vede prin obiectivitatea tuturor membrilor comisiei. Dar dar pentru alți candidați, în loc de obiectivitate, s-au aplicat metodele politice care nu au nimic comun cu viziunile societății. Nu poți construi ceva democratic, atunci când construiești prin metoda în care a fost criticat fostul regim oligarhic”, a scris Petru Frunze pe facebook.
 
În acest context, deputatul PAS afirmă că nu-și va mai da votul pentru candidații selectați după asemenea concursuri: „Dacă Comisia juridică, numiri și imunități nu va delega competențele de evaluare a candidaților unei comisii formate din societatea civilă independentă, atunci îmi rezerv dreptul de a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere. Cu toții conștientizăm că societatea așteaptă schimbări imediate în justiție, dar dacă o facem în grabă și fără să ținem cont de obiectivele noastre promise alegătorilor, atunci nu vom ajunge acolo unde își dorește societatea, un stat fără justiție controlată politic”.
 
Deputatul majorității parlamentare s-a adresat colegilor din PSRM. „Deci, colegii deputați din PSRM trebuie să găsească răspunsuri la întrebări, analizând acțiunile lor în raport cu Blocul „ACUM”. Am demonstrat convingere în lupta antioligarhică, am pășit peste convingerile ideologice cu mare greu, doar pentru binele societății. Acest fapt demonstrează că lupta va continua împreună atât timp cât nu se va trece linia roșie”, a conchis Petru Frunze.
Image result for petru frunze maia sandu
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share