Deputatul Adrian Albu a participat la evenimentele de comemorare de la Complexul Memorial “Capul de pod Șerpeni”

Adrian Albu, deputat PSRM și candidat desemnat

Adrian Albu, deputat PSRM și candidat desemnat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, a luat parte alături de liderii PSRM și conducerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la evenimentele comemorative organizate la Complexul memorial “Capul de Pod Șerpeni”. Potrivit lui, acest eveniment a avut ca scop aducerea unui omagiu eroilor căzuți în cadrul operațiunii Iași-Chișinău, marcând astfel victoria de acum 79 de ani asupra fascismului.

Complexul memorial “Capul de Pod Șerpeni”, amplasat pe malul râului Nistru, reprezintă un loc istoric încărcat de semnificație pentru istoria Moldovei. Adrian Albu a subliniat importanța acestui loc care amintește despre luptele crâncene din cadrul operațiunii Iași-Chișinău și eliberarea țării de sub jugul fascist. Deputatul a evidențiat că orice război lasă urme adânci în sufletele poporului și aduce suferință în multe familii, iar această amintire trebuie să rămână vie pentru a păstra pacea și a evita orice provocări care ar putea reînvia durerea și lacrimile.

În cadrul evenimentelor de comemorare, a avut loc și o solemnă ceremonie de deschidere a cimitirului militar, unde sunt înhumate rămășițele soldaților Armatei Roșii. Acești soldați au fost descoperiți în timpul expedițiilor de cercetare și acum sunt onorați printr-un loc de odihnă potrivit pentru eroii care și-au dat viața pentru eliberarea Moldovei.

Adrian Albu a încheiat cu un apel la veșnica pomenire a eroilor și la menținerea păcii. De asemenea, a subliniat responsabilitatea de a evita provocările și tensiunile care ar putea amenința stabilitatea și armonia societății.

Evenimentul de comemorare de la Complexul memorial “Capul de Pod Șerpeni” reafirmă angajamentul față de istoria și valorile naționale, amintind tuturor importanța păcii și a unității în fața provocărilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share