Deputatul Adrian Albu, după accidentul de la Sîngerei: “E nevoie de politici, dar și un plan urgent de acțiuni”

Adrian Albu, deputat PSRM, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul crescut de accidente rutiere grave în Moldova, subliniind tragediile și pierderile de vieți omenești, precum și faptul că premierul Dorin Recean pare mai interesat de atacarea judecătorilor decât de găsirea soluțiilor pentru oprirea acestui trend negativ.

Deputatul afirmă că a cerut audierea Ministrului de Interne pentru a discuta problema accidentelor rutiere, dar susține că deputații PAS au blocat acest demers.

“În timp ce Maia Sandu inspecta cu zâmbet pe buze “proiectul secolului”, adică reparația străzii principale din orașul Sîngerei, la doar câțiva km distanță, pe drumul de centură al orașului, a murit un om.

VIDEO // Accident grav în apropierea orașului Sîngerei, după ce un șofer a efectuat o manevră neregulamentară. Un bărbat a decedat pe loc

Accidentele rutuere grave șochează tot mai mult cetățenii noștri. Zilnic mor oameni, inclusiv copii, mame și tați, care lasă familii îndurerate. În doar ultimele 24 de ore, la câteva zeci de metri de Guvern, Președinție și Parlament s-au produs trei accidente rutiere.

Am văzut că și prim-ministrul Dorin Recean s-a arătat îngrozit de numărul victimelor pe drumurile din Moldova, provocate de accidentele rutiere. Constat, cu regret, ca premierul doar a încercat să folosească una din dramele recente, pentru a ataca judecătorii, nu pentru a veni cu soluții să oprim acest “război” de pe șosele, în care mor oameni.

În calitate de deputat, am cerut de trei ori audierea în plen a Ministrului de Interne pe problema accidentelor rutiere, însă deputații PAS mereu s-au opus. Voi insista în continuare pe audierea șefului de la Interne, principalul responsabil de accidentele rutiere. E nevoie de politici, dar și un plan urgent de acțiuni, care va duce la păstrarea vieții cetățenilor noștri, la reducerea semnificativă a accidentelor rutiere.

Misiunea principală în realizarea acestui plan trebuie să revină Guvernului, dar și autorităților locale. Sunt dispus să mă implic pentru a veni cu cele mai bune idei, pentru a pune capăt acestui carnagiu de pe drumurile din țară”, a declarat deputatul socialist.

Amintim că Adrian Albu este candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Primăriei Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share