Deputatul Ilan Șor: Moldova trebuie să dezvolte relații atât cu Vestul, cât și cu Estul

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, consideră că acțiunile guvernării de la Chișinău, care dinamitează deliberat relațiile cu Rusia și alte puteri din Est, afectează grav interesul cetățenilor moldoveni. Într-un interviu pentru Ria Novosti, politicianul a accentuat că o conducere responsabilă încearcă să stabilească relații bune cu toți și nu se umilește în fața nimănui.

„Eu nu sunt un politician antieuropean. Eu sunt adeptul unui dialog constructiv cu Uniunea Europeană, pe bază de respect reciproc. Dar sunt împotrivă să ne târâm în genunchi în fața lor și să cerșim bani, din simplul fapt că politicienii noștri nu sunt în stare să producă bani în țară. Din păcate, managerii noștri de stat sunt foarte slabi, nu poate un ONG-ist să fie ministru. Când conducerea nu e în stare să aducă poporului venit, atunci baga țara în datorii. Anume asta are loc astăzi în Moldova”, a declarat Ilan Șor.

În prezent, Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză energetică, în condițiile în care autoritățile de la Chișinău refuză ostentativ să discute cu Moscova în privința importului de gaze naturale. Mai mult, președintele Maia Sandu a refuzat să participe la summit-ul șefilor de stat din CSI, care va avea loc în data de 14 octombrie și la care vor participa președinții Rusiei, Kazahstanului, Belarusiei, Armeniei, Azerbaidjanului, Tadjikistanului, Kîrgîzstanului, Turkmenistanului și Uzbekistanului.

Total
0
Shares
Total
0
Share