Politic

Deputatul Lilian Carp cere ca Țurcan să-și depună demisia din funcția de președinte al CC! În caz contrar, avertizează că va părăsi fracțiunea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lilian Carp, deputatul ce face parte din fracțiunea parlamentară PAS, a ieșit cu declarații „fierbinți” în fața presei, dorind să se expună în urma situaței politice create la moment, dar și despre numirile în funcțiile de stat.

„O să pornesc de la numirea în funcție începând de la CNA, începând de la procurorul interimar… din păcate atunci când mi-am expus părerea că lucrurile nu merg bine în acest sens, s-a hotărât de a merge pe altă cale.” a declarat deputatul.

„Situația creată la Curtea Constituțională este o situație destul de tristă putem spune, o situație în care parcă am fi într-o scrisoare pierdută a lui Caragiale, atunci când șașe minus trei fac patru sau fac doi, numai nici cum nu fac trei, avem o nouă abordarea în ce privește cum se face scăderea în Republica Moldova și adunarea…cel mai grav lucru este atunci când oamenii nu vor să își asume votul, acei care au dat votul pentru Țurcan, trebuie să aibă curaj să spună că și-au dat votul pentru Țurcan și de ce pentru el.”

Lilian Carp a declarat că va părăsi blocul politic format din PAS și PPDA dacă nu vor fi aplicate două soluții care se referă la situația de la Curtea Constituțională: „Dacă aceste lucruri nu se întâmplă în viitorul apropiat eu nu văd rostul să mai fac parte dintr-o familie politică”.

Deputatul a spus că sunt soluții în situația dată, prima, și care ar fi cea mai logică ar fi în situația creată ca judecătorii de la CC cu afiliere politică să se retragă de la Curtea Constituțională.

„A doua, care este și firească ca președintele CC să-și de-a demisia din funcția pe care o are”,a adăugat Carp.

„Am văzut că reprezentanții PAS și cei ai PPDA au spus că este o ilegalitate ce s-a întâmplat la CCM. Mai nou am văzut că și Dodon spune că nu e chiar bine. Păi dacă este așa de ce nu vă retrageți oamenii de la CC și să lăsăm loc candidaților profesioniști?”, a declarat deputatul.

Amintim că Blocul electoral „ACUM”, care în urma alegerilor parlamentare a obținut 26 de mandate de deputat s-a divizat în două fracțiuni în Legislativ. Astfel, PAS are acum 14 deputați, iar PPDA – 12.

loading...

Comments are closed.