Alte știri

Deputatul Mihai Popșoi lansează o nouă inițiativă care amână declanșarea alegerilor parlamentare anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În loc să identifice și să înainteze un candidat pentru fotoliul de premier, deputatul Mihai Popșoi (PAS) lansează o nouă inițiativă care duce la amânarea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, subliniază Telegraph.md

Pe pagina sa de pe Facebook, Popșoi scrie că ”un Guvern anticriză nu poate fi funcțional fără susținerea unei majorități parlamentare. Orice tip de Guvern duce la amânarea alegerilor anticipate. Cu un astfel de Parlament nu putem depăși criza economică și pandemică. Deputații trebuie să adopte o declarație privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”.

Întrebat care ar fi valoarea juridică și articolul din Constituție aplicabil, deputatul nu a răspuns.

Menționăm că deputații PAS au propus și autodizolvarea Parlamentului, însă Curtea Constituțională le-a respins sesizarea și a răspuns că o așa procedură nu există în Constituția Republicii Moldova. Mai mult, Curtea a subliniat că Maia Sandu este obligată să înainteze candidatura pentru funcția de premier al Republicii Moldova, iar inacțiunile ei nu pot fi imputabile parlamentarilor și nu servesc temei pentru dizolvarea Parlamentului.

În context, Popșoi spunea ieri și despre o foaie de parcurs, dar a fost apostrofat de Alexandr Slusari, lider PPDA.

„Noi am obosit de foile de parcurs. Președintele trebuie să desemneze de 2 ori un candidat bun și să nu primească vot de neîncredere”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

loading...

Comments are closed.