Deputatul Oazu Nantoi dezaprobă relațiile Guvernului PAS cu separatiștii de la Tiraspol

Un joc neinspirat din partea ambelor părți. Astfel comentează deputatul PAS, Oazu Nantoi, întrevederea dintre vicepremierul Oleg Serebrian și reprezentantul Tiraspolului, separatistul Vitalii Ignatiev, după intrarea în vigoare a modificărilor operate la Codul Vamal, care impun agenții economici din stânga Nistrului să achite taxe vamale în bugetul republicii Moldova. De asemenea, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, spune că în contextul în care regiunea transnistreană deține pârghii de șantaj în raport cu guvernarea de la Chișinău, legislația ar putea să nu fie respectată, notează IPN.

Oleg Serebrian a avut o discuție cu separatistul Vitalii Ignatiev

Ieri, după discuțiile cu reprezentanții Tiraspolului, vicepremierul Oleg Serebrian a declarat că decizia Chișinăului de reintegrare economică a regiunii transnistrene este de neclintit. Se întâmplă după ce, de la 1 ianuarie, prin modificările aduse Codului Vamal, au fost eliminate facilitățile fiscale de care se bucurau anterior agenții economici din stânga Nistrului.

„Războiul din Ucraina a izolat această fâșie de pământ de Rusia, ei au devenit mult mai vulnerabili. În prezent, avem un concubinaj între malul stâng și malul drept, dacă ne uităm la sectorul energetic. Ei produc energia din gazul rusesc furat și o oferă malului drept, iar noi plătim un preț rezonabil. Noi întreținem acest regim. Ce s-a întâmplat la Tiraspol, este mai degrabă un spectacol. Cei de la Tiraspol știu că legea este deja votată și trebuie s-o execute. Are loc un joc fără inspirație de ambele părți. Întrebarea care rămâne deschisă este: cum procedăm în continuare”, a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Total
1
Shares
Total
0
Share