Politic

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba îl atacă pe Igor Munteanu: Nici un sechestru nu ar fi putut opri tranzacția privind Aeroportul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul din blocul ACUM, Dumitru Alaiba își contrazice propriul coleg de alianță, Igor Munteanu, care mai speră că este posibil să fie aplicat sechestru pe activele Avia Invest, pentru a opri vânzarea aeroportului.

Deputatul din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba spune că Nat Rothshild a cumpărat firma înregistrată pe insula Cipru, care deținea 95% din Avia Invest, și nici un sechestru din Moldova nu ar fi oprit această tranzacție. „Așa lucrează jurisdicțiile și așa lucrează businessul internațional. Cei ce s-au avântat în declarații populiste chiar îi rog să ne mai spună câte ceva la subiect.” spune deputatul.

La rândul său, președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), Igor Munteanu, solicită procurorului general interimar și directorului CNA să emită ordonanțe privind aplicarea sechestrului pe activele Avia Invest.

„Aeroportul Internațional Chișinău este un bun al statului, iar interesul public trebuie să prevaleze”, a spus Munteanu.

„Persoana care controla și administrația Avia Invest era sigură că, dacă va pune în mișcare un nume răsunător, Rothschild, toată lumea va ofta și va spune că „da, în sfârșit, aeroportul este pe mâini bune”. Eu cred că efectul a fost exact invers”, – a mai declarat Igor Munteanu

Amintim că, la 19 august, NR Investments Ltd a anunțat că a semnat un acord orin care urmează achiziționarea a 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest. Astăzi a fost făcut anunțul că tranzacția a fost finalizată. Pe documentul dat, este scris că tranzacția a avut loc cu acordul ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, dar și a prim-ministrului, Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.