Deputatul socialist Adrian Albu a transmis o interpelare pe numele directorului Serviciului de Informații și Securitate în care a cerut prezentarea explicațiilor și dovezilor care au stat la baza blocarii unor portaluri de știri și suspendarea licenței a șase posturi de televiziune. Parlamentarul îl avertizează pe Musteața de răspunderea penală pentru deciziile abuzive și accentuează că acest gen de infracțiuni nu au termen de prescripție, scrie Alerta.md
Adrian Albu: „Hoțiile de miliarde, schemele de corupție, abuzurile și ilegalitățile sunt ascunse de către actuala guvernare după „războiul hibrid”, care până acum așa și nimeni nu l-a definit clar. În schimb, e suficient să invoce „războiul hibrid” și încep a curge acțiuni una mai ilegală decât alta pe motiv că sunt luate „în numele securității naționale”.
Maia Sandu și PAS încurcă „securitatea națională” a Republicii Moldova cu pericolul în adresa guvernării lor incompetente, corupte și care a capturat statul. Nu poți să ajungi în Rai prin Iad.
În calitate de deputat în Parlament, am expediat astăzi o interpelare în adresa directorului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, cu solicitarea de a prezenta explicații și argumente concludente care au stat la baza deciziei sale personale de a cere interzicerea a încă 6 posturi de televiziune și blocarea a zeci de portaluri de știri, inclusiv din Republica Moldova.
Aștept un răspuns profesionist și închegat, nu din cel care a fost prezentat în briefingul de presă, cu metafore și presupuneri speculative. Îi amintesc lui Alexandru Musteață despre răspunderea penală pentru toate acțiunile sale în funcția de demnitate publică pe care o deține și pentru asumarea unor acțiuni anti-democratice, care contravin statului de drept. Pentru aceste infracțiuni nu există termen de prescripție”, a scris deputatul pe o rețea de socializare.
Amintim că, la solicitarea SIS, Comisia pentru Situații Excepționale a decis suspendarea licențelor de emisie pentru posturile TV Orizont, Publika, Prime, Canal 2 și Canal 3, dar și ITV.
Directorul CA, Liliana Vițu, a declarat ieri că instituția pe care o conduce nu a cerut retragerea licenței pentru cele 6 televiziuni.
Mai multe ONG-uri de media au cerut explicații de la autorități privind deciziile luate și au solicitat clarificări pe marginea blocării celor 31 de site-uri de știri.