Politic

Deputatul PSRM Bogadan Țîrdea îi numește „gunoieri și prostituate” pe oamenii care au fost împotriva ocupației sovietice!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul socialist Bogdan Țârdea, a numit pe cei care au luptat cu ocupația sovietică în anul 1989 în țările baltice, ca fiind niște gunoieri și prostituate. Ulterior însă, Țârdea a șters această postare de pe pagina sa.

În postarea sa, deputatul Bogdan Țârdea, a scris că 2 milioane de oameni, cetățeni ai Letoniei și Estoniei, care au format un lanț uman în data de 23 august 1989 împotriva ocupației sovietice sunt niște hamali, gunoieri și prostituate independente, iar în componența sovietică, ar fi avut cu totul alte funcții precum medici sau ingineri.

Liderul mișcării unioniste Unirea ODIP, Vlad Bilețchii a comentat aceste declarații ca fiind demne de premiul „Porcul anului”, din motiv că ar fi o declarație revoltătoare, care lezează demnitatea a peste 2 milioane de oameni, care sunt cetățeni a Uniunii Europene.

În acest context, Bilețchi spune că va fi depusă o plângere la Procuratura Generală, cu scopul de a-l atrage la răspundere pe acest deputat. Totodată, vor fi sesizate și ambasadele statelor vizate, pentru a aduce la cunoștință declarațiile unui oficial guvernamental din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.