Deputatul Radu Marian se laudă majoritatea cetățenilor nu își pot plăti facturile. Inga Grigoriu: “Nu înțeleg care ar fi motivele de bucurie”

“Nu înțeleg care ar fi motivele de bucurie sau de laudă ale unui deputat din actualul act al guvernării”, este reacția publicată de Inga Grigoriu, fost deputat ACUM, la postarea deputatului Radu Marian, prin care acesta se laudă că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova vor primi compensații în perioada rece a anului.

“Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova ne spune clar:
”În total, 91,5% din toate gospodăriile casnice care s-au înregistrat în sistemul informațional (platforma compensatii.gov.md) până pe 25 noiembrie curent, se încadrează în categoriile de vulnerabilitate energetică extremă – medie”, iar”cele mai multe gospodării s-au încadrat în categoria de vulnerabilitate extremă, foarte ridicată și ridicată”!

Mai mult decât atât, raportat la datele Recensământului Populației și Locuințelor efectuat în a. 2014, numărul gospodăriilor casnice înregistrate la RPL 2014 constituie 959 mii gospodării.

Prin urmare, raportate la nr. de gospodării înregistrate în acest an privind obținerea suportului în depășirea sărăciei energetice, obținem o proporție de 75% de gospodării ce au solicitat ajutor guvernamental.

75% din gospodării, fie ele și cu un venit mediu, nu se descurcă la plata facturilor.

Iată un măsurariu al rezultatelor acestei guvernări”, a declarat Grigoriu.

Total
0
Shares
Total
0
Share