Alte știri

Deputatul Serghei Sîrbu, în dialog cu audienții cursului postuniversitar de perfecționare din cadrul Academiei Militare “Alexandru cel Bun”, aflați în vizită la Parlament

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Serghei Sîrbu s-a întâlnit astăzi, la Parlament cu un grup de audienți ai cursului postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale „Probleme actuale ale securității naționale”. Cursul se desfășoară cu suportul Centrului de studii strategice de apărare și securitate din cadrul Academiei Militare “Alexandru cel Bun”.

În calitate de audienți ai acestui curs se regăsesc: militari de carieră din cadrul forțelor armate, ofițeri și funcționari ai organelor de securitate a statului, funcționari publici civili, precum și reprezentanți din cadrul organizațiilor neguvernamentale.

La întrevedere a fost abordat rolul și competențele Parlamentului Republicii Moldova în procesul de control asupra sectorului de securitate națională.

Deputatul Serghei Sîrbu a menționat despre activitatea Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, dar și despre obligațiile de serviciu în cadrul desfășurării atribuțiilor în calitate de președinte al acesteia. “Am o deosebită plăcere și onoare să particip la acest dialog. În calitate de președinte al Comisiei, în toată perioadă am depus tot efortul întru realizarea și implementarea unor legi din domeniul securității în beneficiul și apărarea cetățenilor. Iar pentru aceasta am pus ca bază și excluderea factorului politic”, a declarat deputatul.

Vizitatorii și-au exprimat recunoștința pentru receptivitatea acordată. Audienții au subliniat importanța unei colaborări constante în implementarea unor idei de comun acord, care să asigure securitatea națională și promovarea educației patriotice.

La finalul discuțiilor, Serghei Sîrbu a înaintat o propunere către conducerea Academiei Militare,  de a organiza astfel de programe de instruire cu caracter militar-patriotic inclusiv și pentru demnitarii de rang înalt din Republica Moldova.

Cursul postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale cu genericul “Probleme actuale ale securității naționale (nivel politico-militar)” este organizat de Academia Militară a Forțelor Armate “Alexandru cel Bun” și se află la cea de-a opta ediție.

loading...

Comments are closed.