Deputatul socialist Adrian Albu a avut o discuție cu șeful Gazprom, Alexey Miller: “Interesele cetățenilor mai presus de orice dispute geopolitice”

Candidatul desemnat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Adrian Albu, a avut o întâlnire la începutul săptămânii cu șeful companiei “Gazprom”, Alexey Miller. Discuția a avut ca temă principală securitatea energetică a Republicii Moldova, luând în considerare atât interesul consumatorilor moldoveni, cât și capacitatea de plată a cetățenilor și a agenților economici din țara noastră.

Adrian Albu a subliniat importanța stabilirii unor relații contractuale solide, bazate pe interese comune, care să se alinieze cu realitățile actuale și cu posibilitățile financiare ale consumatorilor. El a insistat asupra prioritizării intereselor cetățenilor Republicii Moldova deasupra oricăror dispute geopolitice care ar putea afecta bugetele familiilor din țară.

În urma întâlnirii, Alexey Miller a reiterat angajamentul “Gazprom” de a respecta în totalitate acordurile contractuale existente și a confirmat disponibilitatea continuă de a furniza gaze naturale Republicii Moldova.

“Am început săptămâna cu o discuție foarte bună cu șeful companiei “Gazprom”, Alexey Miller. Am discutat despre securitatea energetică a Republicii Moldova, ținând cont de interesul primordial al consumatorilor moldoveni și capacitatea de plată a cetățenilor noștri, dar și a agenților economici din țară.

Am evidențiat importanța unor relații contractuale stabile, de interes comun, care să corespundă realităților zilei și capacității de plată a consumatorilor.

Așa cum am afirmat în repetate rânduri, demnitarii de la Chișinău trebuie să pună în prim plan interesele cetățenilor Republicii Moldova, fără a se lansa în lupte geopolitice din contul bugetelor familiilor din țara noastră.

Alexey Miller a dat asigurări că “Gazprom” este o companie care-și respectă deplin înțelegerile contractuale și este deschis în continuare să asigure cu gaz natural Republica Moldova”, a declarat Albu.

Total
0
Shares
Total
0
Share