Alte știri

Deputatul socialist Radu Mudreac va participa la Reuniunea Comisiei permanente a AIP CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Radu Mudreac, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, în calitate de membru al delegației naționale la AIP CSI, va participa, mâine, 26 mai la Reuniunea Comisiei permanente a Adunării Interparlamentare CSI (AIP CSI) pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie. Evenimentul se va desfășura la Sankt-Petersburg.

Pe ordinea de zi au fost incluse dezbateri pe marginea proiectelor de legi model privind „Cerealele”, „Cu privire la regimul juridic al teritoriilor expuse contaminării radioactive”, precum și concepte ale proiectelor de legi model „Cu privire la siguranța mediului” (o ediție nouă), dar și un proiect privind „Accesul la informații de mediu”.

De asemenea, participanții vor aborda și proiectele care se referă la „Deșeurile de producție și consum”, la fel un concept nou. Urmează discuții privind proiectul de lege „Cu privire la fondurile ecologice”, „Apicultură ”, dar și „Agricultura organică”.

Membrii Comisiei vor audia informațiile despre activitățile și realizările Parteneriatului Montan din cadrul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a ONU. Aceștia vor pune în discuții și planul de acțiuni pentru organizarea conferinței „Imaginea unui oraș modern”, dedicată Anului Arhitecturii și Dezvoltării Urbane din CSI, eveniment care va avea loc în toamna anului 2021.

Adunarea Interparlamentară a CSI a fost creată la 27 martie 1992 și include Parlamentele a 10 țări membre ale CSI, precum  Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova, Federația Rusă, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina. Sediul organizației se află în orașul Sankt Petersburg, Federația Rusă.

loading...

Comments are closed.