Derapajele guvernării PAS au fost discutate de către candidatul PSRM, Adrian Albu, cu reprezentanții Misiunii BIDDO

Adrian Albu, candidatul PSRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a avut o întîlnire cu reprezentanții Misiunii de observare a alegerilor locale din Moldova din cadrul Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO).

Potrivit candidatului, reprezentanții misiunii s-au arătat interesați de ultimele modificări aduse Codului Electoral, de faptul dacă există încredere în activitatea Comisiei Electorale Centrale, modalitățile de monitorizare a finanțării campaniei electorale și dacă există temeri în privința riscului utilizării resurselor administrative și cumpărării voturilor.

“Am evidențiat că în ultima perioadă procesul de elaborare și modificare a cadrului normativ se realizează absolut netransparent și ne-participativ, motiv pentru care deseori fracțiunea PSRM părăsește sala Parlamentului în semn de protest față de această batjocură a guvernării.

Există mai multe dovezi în privința încălcărilor comise de către reprezentanții partidului de guvernământ în această campanie electorală. Sunt multe exemple de utilizare a resursei administrative, acțiuni de a „cumpăra” loialitatea cetățenilor cu banii din bugetul de stat, fapte ce compromit alegerile. Lipsa reacției din partea Comisiei Electorale Centrale la abuzurile și încălcările din partea partidului de guvernare, ne face să nu avem încredere în această instituție, controlată de PAS.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are o campanie pe cât de modestă, pe atât de corectă și transparentă. Pledăm pentru monitorizarea corectă a campaniei și a acțiunilor tuturor concurenților electorali”, a declarat Albu.

Alegerile locale generale vor avea loc duminică, 05 noiembrie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share