Descoperă Pompeii în mai puțin de două ore cu noul tren de mare viteză din Roma

Un serviciu direct de tren de la Roma la Pompei în mai puțin de două ore: datorită unui acord între Ministerul Italian al Culturii și Ferrovie dello Stato Italiane (Căile Ferate de Stat Italiane), turiștii și vizitatorii pot ajunge acum rapid și confortabil la situl arheologic.

Noul serviciu a fost inaugurat oficial în duminica de 16 iulie, când oficialitățile, printre care Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, CEO-ul Grupului FS Italiane, Luigi Ferraris și Prim-ministrul italian Giorgia Meloni, au urcat în tren pentru călătoria inaugurală de la stația Termini din Roma.

Prim-ministrul a exprimat satisfacția ei cu privire la proiect, care sporește atractivitatea unuia dintre cele mai populare situri arheologice din lume și încurajează turismul, o industrie-cheie în Italia.

Serviciul fără schimb între Roma și Pompei este asigurat de un tren Frecciarossa 1000, una dintre cele mai importante flote din Trenitalia, care devine un instrument pentru promovarea turismului și culturii și pentru unificarea țării prin îmbunătățirea accesului la patrimoniul său istoric.

Trenul va pleca din Roma Termini în fiecare duminică dimineața la ora 8:53 și va ajunge la Pompei la ora 10:40. Pe parcursul călătoriei, pasagerii vor avea ocazia să afle despre istoria orașului antic Pompei dintr-un clip video transmis pe monitoarele de bord. Când trenul Frecciarossa ajunge la destinație, un autobuz de legătură Pompeii Link va aștepta pasagerii pentru a-i duce la situl arheologic. Călătoria de întoarcere pleacă la ora 18:40 și ajunge la Roma Termini la 20:55.

Noul serviciu se alătură celor 50 de servicii zilnice Frecciarossa care circulă în prezent între Roma și Pompei, cu pasagerii ajungând la stația Napoli Centrale cu trenul de mare viteză și făcând transfer la trenurile regionale Trenitalia din stația Piazza Garibaldi.

O nouă șansă de a descoperi un loc în care timpul s-a oprit în anul 79 e.n. Un sit arheologic de neprețuit care intrigă și captează milioane de vizitatori în fiecare an.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share