Actual

Despre ce a discutat Guvernatorul BNM cu șeful oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu șeful oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Floris van Eijk.

Oficialii au discutat, în principal, despre progresele realizate în sectorul financiar-bancar din Republica Moldova, menținerea capacității de rezistență a acestuia în fața provocărilor severe cauzate de pandemie, precum și aspecte macro-financiare de dezvoltare a țării noastre în contextul orientării spre integrarea europeană.

Guvernatorul BNM a relatat în acest sens despre evoluțiile rezultative pe mai multe segmente din activitatea băncilor ce cuprind în special transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor, precum și alte îmbunătățiri ce au consolidat situația în sector. Noua legislație bancară aliniată la standardele europene reprezintă un cadru imperios pentru dezvoltarea domeniului financiar-bancar, a precizat Octavian Armașu.

La rândul său, șeful oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Floris van Eijk, a subliniat importanța procesului de reformă bancară desfășurat cu succes în Republica Moldova și necesitatea continuării acestuia, exprimând opțiunea țării sale pentru o relație de colaborare reciprocă durabilă și eficientă. De asemenea, oficialul s-a referit la însemnătatea independenței băncii centrale pentru materializarea agendei de reforme asumate, precum și la deschiderea UE de a susține această agendă.

loading...

Comments are closed.