Actualitate

Despre ce au discutat Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Grecianîi la ședința săptămânală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul, Ion Chicu, au participat asăzi la ședința săptâmânală comună, transmite Telegraph.md

Oficialii au analizat rezultatele activității conducerii de vârf a țării pe parcursul săptămânii trecute și au discutat planurile pentru zilele următoare.

În primul rând, a fost abordată finalizarea stării de urgență, care a durat 60 de zile.

Oficialii au fost de acord că măsurile sanitare și epidemiologice trebuie respectate și în continuare, deoarece pandemia COVID-19 nu s-a terminat nici în lume, nici în Republica Moldova. Reieșind din acest considerent, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să introducă cod roșu pentru a preveni răspândirea ”explozivă” a coronavirusului în următoarea perioadă.

„Sunt ferm convins, că organele publice centrale și locale împreună cu sistemul medical vor face față acestei provocări și în continuare. Totodată, conducerea țării va întreprinde un șir de acțiuni pentru a ajuta agenții economici care trec o perioadă foarte grea din cauza crizei pandemice.”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: Guvernul va depune astăzi cererea de intentare a procesului de insolvabilitate în privința ”Avia Invest”

loading...

Comments are closed.