Actualitate

Despre ce s-a discutat la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Chicu a condus ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană. Comisia a examinat evoluția procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE și a setat prioritățile pentru perioada următoare.

Ministrul Oleg Țulea a prezentat informația despre progresul în realizarea acțiunilor prevăzute în Planul Național de Acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE în perioada 2017-2019 și a celor din Planul de Acțiuni al Guvernului pentru 2020-2023. A fost menționată necesitatea de a consolida eforturile pentru a recupera restanțele sectoriale.

Ion Chicu a solicitat miniștrilor să mențină dialogul cu partenerii europeni și să asigure informarea despre acțiunile întreprinse de autoritățile RM în procesul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și promovarea agendei de reforme. A fost cerută concentrarea atenției și mobilizării resurselor autorităților publice de profil, în special pe dimensiunea de responsabilitate a MADRM, pentru a elimina restanțele din Planul de Acțiuni de implementare al Acordului de Asociere RM-UE pentru 2017-2019.

Comisia a aprobat un Calendar de lucru al recuperării  restanțelor sectoriale, elaborat și definitivat ca urmare a ședinței CGIE din 5 februarie 2020.

Citește și: Comisia politică externă și integrare europeană a avizat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu UE

loading...

Comments are closed.