Despre lupta între foștii parteneri ai blocului ACUM, pentru segmentul de 25-30% din electorat

Gelozie politică și luptă pentru segmentul de 25-30% din electorat. Așa cum a mai scris “Bazar-ul politic” de câteva săptămâni, lupta între foștii parteneri ai blocului ACUM, dar și alți actori politici de pe același segment, se va înteți în continuare.

Dacă luni Andrei Năstase a acuzat-o aproape pe text deschis pe Maia Sandu că își face PR pe acțiuni de manipulare, în această dimineață, unul dintre cei mai apropiați deputați PPDA de sufletul (și nu numai) lui Andrei Năstase, Inga Grigoriu, o atacă frontal pe Maia Sandu.

Într-o postare pe Facebook, Grigoriu o acuză pe Sandu de manipulare, populism și isterizarea societății. Comentariul dur al deputatei PPDA a fost inspirat de o postare de ieri a Maiei Sandu, în care a anunțat despre discuția telefonică cu premierul român, Ludovic Orban, în care s-a vorbit și despre trimiterea unei echipe de medici români în Republica Moldova, precum și a unui lot de echipament de protecție pentru medici și medicamente.

Invidia lui Năstase este explicabilă. Anume Năstase i-a făcut cunoștință Maiei Sandu cu Ludovic Orban cu ajutorul oamenilor din PNL românesc care au lucrat mulți ani în stafful lui Năstase (oficial nu veți găsi niciun document de plată, asta în contextul Dreptății și Adevărului).

Încă anul trecut Năstase era deranjat de faptul că Sandu “abuzează de relația cu Ludovic Orban”. Se pare că și partenerii lui Năstase de la București îl consideră pe acesta “Prostul satului” și-l scot din ecuație.

Cum va acționa în continuare Năstase? Singura lui cale reală de a reveni în politica mare este să scoată lumea în stradă, unde el se simte important. Asta îi poate asigura și o mediatizare pe măsură. Dar aici are un alt concurent serios – Renato Usatîi. Ambii sunt un fel de DJ ai protestelor. Doar că ambii se confruntă cu câteva probleme serioase – situația pandemică (experiența altor state occidentale, care au interzis acțiunile publice până în august și chiar octombrie ne poate duce la gândul că Moldova nu va fi excepție și va limita în continuare întrunirile publice) și banii. Problema banilor poate fi soluționată, dar despre aceasta…cu altă ocazie.

Sursa: Bazar politic

Total
0
Shares
Total
0
Share