Politic

Detalii de la Poliție despre protestul de astăzi: Oamenii legii au reușit să prevină scenariul care se contura anterior și intențiile organizatorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția s-a aflat la datorie și a asigurat ordinea și securitatea publică la întrunirea de astăzi din centrul capitalei, la care au participat în jur de 3600 de persoane.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Datorită acțiunilor proactive premergătoare evenimentului, oamenii legii au reușit să prevină scenariul care se contura anterior și intențiile organizatorilor.

Cu toate acestea s-au înregistrat cazuri de încălcare a legislației, în special a ordinii publice și la aspectul de transportare a participanților la eveniment. Cetățenii erau aduși cu transport care nu corespunde normelor tehnice, în pofida anterioarelor incidente când unele autovehicule au luat foc sau au fost implicate în accidente, în timpul transportării participanților la întrunire.

În acest sens, în urma verificărilor de către inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA) în comun cu Poliția au fost constatate 91 de nereguli în procesul de transportare a pasagerilor.

De asemenea, organizatorii acțiunii de protest nu au respectat declarația prealabilă cu privire la locația desfășurării întrunirii, schimbându-și locația în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Oamenii legii au intervenit inclusiv la eliberarea unei benzi de circulație pentru autospecialele cu regim prioritar de circulație, în contextul în care a fost chemată de câteva ori ambulanța, iar medicii nu puteau ajunge la solicitanți.

Precizăm că, pe parcursul întrunirii de astăzi au fost întocmite 42 de procese verbale pentru contravenții ce atentează la ordinea și securitatea publică.

Amintim că, participanții la întruniri trebuie să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Poliția, comunicat de presă

loading...

Comments are closed.