Actual

Detalii de la Procuratura Anticorupție despre noile percheziții privind pretinsa finanțare ilegală a Partidului Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție continuă să conducă acțiunile de urmărire penală efectuate de Centrul Național Anticorupție în cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor”.

Astăzi, 02 septembrie 2022, de către ofițerii de urmărire penală au fost efectuate patru percheziții, inclusiv la un președinte al unei organizații teritoriale raionale a partidului.

De către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție au fost reținute trei persoane pentru un termen de 72 ore.

Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiuni prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal.

Totodată, informăm că, tot astăzi, judecătorului de instrucție i-a fost înaintat demersul privind prelungirea termenului măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința învinuitei Tauber Marina cu încă 30 zile, data ședinței de examinare a demersului urmând să fie fixată de instanța de judecată.

La 01 septembrie 2022, ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit a PP „Șor” a fost adusă la cunoștința reprezentantului său legal, care a fost desemnat de judecătorul de instrucție.

Persoanei juridice la fel, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunilor prevăzute la art. 1812 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal
Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

În acest context, ținem să asigurăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor urmărite penal, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.