Detalii despre cei patru judecători în privința cărora CSM a admis cererile PG

La data de 14 noiembrie 2023, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis cele patru sesizări ale Procurorul General interimar, Ion Munteanu, prin care s-a solicitat eliberarea acordului privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința unor judecători.

În primul caz, unul dintre judecători este bănuit de trafic de influență și corupere pasivă (art.324 alin.(3) lit.a), art.326 alin.(1), art.326 alin.(1/1), art.326 alin.(2) lit.b) din Codul penal). Prin urmare, Consiliul a dat acordul pentru demararea acțiunilor de urmărire penală, inclusiv aducerea silită, reținerea, arestarea și percheziția.

Pentru alți doi judecători, care sunt bănuiți de complicitate la trafic de influență (art.42 alin.(5), art.326 alin.(1/1), art.326 alin.(2) lit.b) din Codul penal) și, respectiv, trafic de influență (art.326 alin.(2) lit.b) din Codul penal), a fost eliberat acordul pentru aceleași acțiuni de urmărire penală.

Ultimul judecător implicat este bănuit de corupere activă (art.325 alin.(3) lit.a1) din Codul penal), fiind eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, aducerea silită, reținerea, arestarea și percheziționarea lui.

Urmărirea penală este exercitată de Procuratura Anticorupție cu suportul Centrului Național Anticorupție. Procuratura Anticorupție va oferi noi detalii la caz, la momentul oportun, respectând drepturile participanților la procesul penal.

Procuratura își reiterează angajamentul în combaterea corupției și asigurarea integrității sistemului judiciar și va întreprinde toate acțiunile necesare pentru eradicarea acestui fenomen.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share