Alte știri

Detalii din CV-ul Generalului care vine la șefia IGP în locul lui Gheorghe Balan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, a selectat un candidat pentru șefia IGP și urmează să fie numit astăzi în funcție în cadrul ședinței de Guvern. Decizia vine după ce Gheorghe Balan, cel care a deținut funcția de șef-interimar al IGP din luna iunie până în prezent, și-a prezentat ieri cererea de demisie, anunță Deschide.md

Solicitată telefonic, Alina Zbancă, consilierul ministrului MAI, a declarat pentru Deschide.MD că Pavel Voicu a selectat pentru funcția de șef al IGP pe Vadim Cojocaru, fostul director-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„După analiza minuțioasă a unor candidaturi pentru postul de șef al IGP, ministrul de interne Pavel Voicu a selectat această persoană, pe care urmează să o propună în cadrul ședinței de Guvern spre aprobare”, ne-a spus Zbancă.

Cojocaru este unul dintre puținii ofițeri din R.Moldova care deține gradul de general. Din 1994 până în 2018 a deținut mai multe funcții în cadrul organelor de forță din R.Moldova, cum ar fi: șef al poliției criminale, comisar al sectorului Botanica, dar și șef al Direcției Combaterea Crimei Organizate. În 2009, Vadim Cojocaru a fost director general al Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Ulterior, în 2012, acesta a ocupat postul de consilier al primarului general al municipiului Chişinău pe probleme de securitate şi ordine publică, iar din 2013 până în 2018 a deținut funcția de director-adjunct al Centrului Național Anticorupție.

CV-ul lui Vadim Cojocaru

loading...

Comments are closed.