Alte știri

Detalii din viața personală: Cine este Elena Zelenski, noua Prima Doamnă a Ucrainei?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Actorul de comedie Vladimir Zelenski a câştigat alegerile prezidenţiale din Ucraina la o distanţă enormă faţă de oponentul său, Petro Poroşenko. Alături de el a fost în permanenţă soţia sa, Elena, cu care noul preşedinte a început o relaţie încă din timpul studenţiei, scrie Adevărul.ro.

Vladimir şi Elena au fost colegi de şcoală generală, dar cei doi au intrat într-o relaţie după absolvire, când erau studenţi în primul an. După opt ani de relaţie, Elena şi Vladimir Zelenski s-au căsătorit şi acum cuplul are doi copii, o fatăp născută în 2004 şi un băiat născut în 2013.
 
Deşi Elena a absolvit Facultatea de arhitectură, nu a lucrat în domeniu şi s-a implicat rapid în viaţa artistica a soţului, ajutându-l în scrierea de scenarii pentru studioul „Kvartal 95”. De asemenea, ea deţine 0,01% din acţiunile companiei soţului său. Elena Zelenski mai deţine 25% din compania „Zelari Fish”, fabrică de prelucrare şi conservare a peştelui. Elena Zelenski este mintea din spatele personajului „profesorul Goloborodko”, devenit preşedinte al Ucrainei în serialui TV „Slujitorul poporului”.
 
Elena a recunoscut că iniţial nu a fost de acord cu dorinţa soţului său de a candida la prezidenţiale, dar nu a rămas deoparte şi a participat activ la campania electorală. Totodată, Elena l-a sfătuit pe Vladimir să vorbească cât mai puţin cu jurnaliştii în timpul campaniei electorale şi a explicat acest lucru prin lipsa de experienţă a candidatului.
 
În declaraţia de avere a lui Vladimir Zelenski pentru anul 2017, Elena este trecuta cu două apartamente, cu o suprafaţă de 129,8, respectiv 284 mp, o cota indiviza dintr-un imobil non-rezidenţial de 337,8 metri pătraţi şi jumătate dintr-un alt spaţiu nerezidenţial cu o suprafaţă de 305,9 metri pătraţi, precum şi o maşina Mercedes-Benz S 500 4Matic, mai menţionează sursa citată.
 
În luna martie, Elena Zelenski a mărturisit: „Mai avem puţin timp înainte sa fie necesar să conştientizez că sunt prima-doamnă. Am luat o pauză ca să mă gândesc la asta. Ştiu că este un rol greu… Cred că acest tandem ar trebui să se poarte ca în familie. Avem un lider în familia noastră. Îl ajut, susţin dar cred ca a trage pătura spre tine – ar fi absolut greşit“.
loading...

Comments are closed.