Alte știri

Detalii în cazul minorei din Orhei: A fost violată de față cu un polițist

Pinterest LinkedIn Tumblr

După o săptămână de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul unei minore, procurorii au reţinut şi poliţistul, în prezenţa căruia s-ar fi întâmplat totul.

Cazul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, când învinuiţii, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia sub pretextul de a o duce acasă. Prin constrângere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora, în vîrstă de 16 ani. Crima s-a produs în prezenţa celui de-al treilea complice, care se afla la volan. Acesta s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Inspectoratului de poliţie Orhei.

Recent, cadrul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către acel poliţist cu patru zile mai devreme, când inspectorul a invitat minora la întâlnire. „Sub pretextul că are de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de poliţie din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu”, se spune într-o declaraţie a Procuraturii.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, declaraţiile minorei s-au confirmat, procurorii reţinând poliţistul preventiv pentru 72 de ore. Acestuia îi sunt incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Procuratura raionului Orhei continuă acţiunile de urmărire penală, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 12 ani închisoare.

loading...

Comments are closed.