Detalii noi despre accesul auto spre și dinspre Aeroportul Iași

Aeroportul Iași

Având în vedere lucrările de amenajare a parcării noi, accesul auto spre și dinspre Aeroportul Iași este în continuare limitat până la data de 14 septembrie 2023, când parcarea va fi redată parțial publicului. Prima etapă a lucrărilor a fost finalizată, iar luna aceasta se desfășoară noi lucrări de extindere, motiv pentru care deplasarea la terminale se va face folosind următoarele mijloace de #transport:

AUTOBUZULUL nr. 50. Zilnic sunt curse non-stop, la intervale de 30 de minute, pe traseul:
Gară ➡ Piața Unirii ➡ Tg. Cucu ➡ Aeroport
Aeroport ➡ Tg. Cucu ➡ Piața Independenței ➡ Gară.

Acces au, de asemenea, autocarele și microbuzele care fac curse speciale.

AUTOBUZ DE TRANSFER (pentru cei care folosesc parcările de la Ciric). Zilnic sunt curse speciale non-stop, pe traseul: Roua – Aeroport – Roua (în proximitatea parcării de la Ciric).

Stația de autobuz de la Aeroport se află la terminalul T1.

Accesul în autobuz se face în baza unei legitimații de călătorie, abonament sau bilet (3 lei, valabil 120 de minute de la validare). #Biletele pot fi achiziționate astfel:
– de la șofer, cu plata cash;
– prin intermediul POS-urilor din autobuze, cu ajutorul cardului bancar contactless;
– în mod electronic, prin aplicația 24Pay (sms sau plata cu cardul bancar);
– de la automatul pentru bilete (amplasat în Terminalul T1).

SERVICIILE DE TAXI și RIDE SHARING:
– mașinile de taximetrie autorizate de R.A. Aeroportul Iași au stație în parcarea din fața terminalului T3
– celelalte taxiuri, neacreditate de Aeroport, precum și mașinile Uber/Bolt au posibilitatea de a transporta și prelua pasageri, pe baza comenzilor primite, dar nu pot staționa în fața terminalelor mai mult de 5 minute.

AUTOTURISMELE:
– condiția este ca pasagerii să prezinte cartea de îmbarcare (sau alt document doveditor) și să aibă un însoțitor;
– pasagerii nu pot fi preluați de la aeroport cu mașina personală, pentru aceștia existând mijloacele de transport în comun, precum și serviciile de taxi și transport alternativ. Sunt exceptate cazurile speciale (delegații, vizite, persoane cu dizabilități etc);
– persoanele care NU au însoțitor, își pot lăsa mașinile la parcările de la Ciric (2 km de aeroport). Tarifele de parcare pentru autoturisme sunt: 3 lei /oră, 40 lei – abonamentul /1 săptămână și 135 lei – abonamentul /1 lună.

Având în vedere traficul aglomerat pe Aeroport și capacitatea limitată de procesare, se recomandă pasagerilor să ajungă la terminale cu 2 h 30 min – 3 h înainte de îmbarcare, pentru a nu întârzia formalitățile de check-in și verificarea documentelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share