Detalii ȘOCANTE despre celula în care a fost plasat Viorel Morari: „Plină cu păduchi, purici, microfoane și camere video”

Penitenciarul 13, Chișinău, 13, PE 13, Vlad Filat, Morari, Platon, Petic

Activistul Platformei DA, Gheorghe Petic, a oferit detalii despre condițiile din celula în care a fost plasat pentru 20 de zile șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Șeful PA a fost plasat luni în Penitenciarul nr.13 și anume în celula 128, blocul 3. În această celulă a stat și Petic, acesta fiind vecin cu Vlad Filat.

Conform lui Petic, în celula 128 lumina aproape nu este, iar tot blocul se zdruncină când este deschisă ușa. De asemenea, Petic spune că „fereastra e veche, veceul și canalizarea sunt o istorie aparte și este un miros urât de nu poți nici mânca, nici dormi”.

„Celula e plină cu păduchi, purici, microfoane și camere video. Dar cele mai oribile lucruri s-au petrecut în subsolul acestui bloc, unde procurorul Morari nu va ști cum e. A fost strașnic și pentru mine. Probabil că în calitate de fost funcționar public va sta închis în singurătate ăi asta-i va mânca zilele cel mai mult. În aceste 20 de zile (dacă desigur le va sta închis) Dodon va încerca să scoată tot din el, absolut tot. Procurorii știu cum să o facă, metodele sunt cunoscute. Un lucru e regretabil și anume că procurorii și judecătorii sunt trecuți pe acolo așa, de plimbare, pentru excursie și reglări de conturi”, susține Gheorghe Petic.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. O decizie în acest sens a fost dictată luni de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Aflat la Judecătoria Ciocana, unde judecătorii au decis asupra prelungirii măsurii de arest, Morari a declarat că învinuirile procurorilor sunt o aberație și că în anul 2017 nu a primit indicații de la Vladimir Plahotniuc.

Morari a fost reținut pentru 72 de ore vineri, 10 ianuarie. Reținerea sa a avut loc în ultima zi în care un grup de procurori au efectuat controlul activității Procuraturii Anticorupție din ultimii ani, prin decizia procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

Sursa: Cotidianul.md

Citește și: Apelul de ultimă oră al lui Andrei Năstase privind alegerile prezidențiale din acest an

Total
0
Shares
Total
0
Share