Social

Deținerea permisului de conducere falsificat, motiv de cercetare penală a unui moldovean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un locuitor al sat. Cioara, r-nul Hâncești, a fost depistat în timpul controlului de frontieră cu document falsificat. Conaționalul a relatat polițișilor de frontieră că l-a obținut acum doi ani, contra sumei de 1200 dolari. Cazul a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

În data de 3 iulie curent, s-a prezentat în calitate de pasager al autocarului de rută Chișinău-Paris cetățeanul moldovean de 23 de ani. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus tânărul unor verificări adiționale. Ca urmare, în portmoneul personal a fost observat un permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene pe numele său. Cercetarea cu tehnica specială din dotare a evidențiat mai multe semne de falsificare al documentului. La audieri, tânărul moldovean a recunoscut că a făcut rost de acest permis în 2018, pe când lucra în Ucraina. Un cetățean ucrainean l-a perfectat contra sumei de 1200 dolari.

Actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracținii de deținere și utilizare a actelor oficiale false, conform art.361 al.1 al CP al RM.

loading...

Comments are closed.