Alte știri

Deținuții Penitenciarului nr.5-Cahul au jucat pe scenă cu actori profesioniști! Evenimentul are un scop inedit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tradițional, după un scenariu comun pregătit de angajați și deținuți ai Penitenciarului nr.5 din Cahul, cu ajutorul actorilor profesioniști din cadrul Teatrului muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, vineri, 29 septembrie 2017, a fost pregătit un program artistic în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Naţional Interpenitenciar „Evantai Cultural”, notează provincial.md

Dacă anul trecut evenimentul s-a desfășurat chiar pe scena Teatrului muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, de această dată actorii și deținuții au jucat pe scena din sala festivă a penitenciarului, genericul fiind „În Lumea Parodiilor”.

Cei 9 deținuți participanți în cadrul spectacolului au încântat publicul cu cântece, versuri şi scenete comice, iar ringul de dans a fost încins de către dansatorii ansamblului de muzică modernă „Iuventa” din Cahul.

Printre oaspeții evenimentului s-au numărat reprezentanţii mai multor asociații obștești din orașul Cahul, ai Administrației Publice Locale și ai penitenciarelor din vecinătate. De asemenea, în calitate de spectatori au fost prezenți și deținuți din custodia Penitenciarului nr.5- Cahul.

Evenimentul a avut drept scop promovarea valorilor umane, deschiderea către valorile-culturale, cultivarea sentimentului de dragoste faţă de artă şi umor, dar şi formarea unui comportament pozitiv în rândul persoanelor private de libertate.

Menționăm că, pe parcursul anului ştafeta Festivalului Naţional Interpenitenciar „Evantai cultural” va fi transmisă consecvent dintr-o instituţie de detenție în alta, drept simbol al perpetuării valorilor cultural-artistice.

 

loading...

Write A Comment