Alte știri

Detoxificare de internet în China: Copii sunt băgați la carceră câte 10 zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câțiva bărbați din China care operau un centru promovat drept loc de tratament pentru depedența de internet au fost condamnați la pedepse cu închisoarea, după ce s-a descoperit că închideau copii în cămăruțe izolate și câte zece zile, informează CNN, citat de Digi24.ro, citat de Telegraph.md

Locul în cauză este doar unul dintre centrele de dezintoxicare online apărute în China în ultimii 10 ani, pe fondul îngrijorărilor că tinerii petrec prea mult timp pe internet.

În ciuda cenzurii extinse și a controlului impus de guvern, China are una dintre cele mai mari comunități de internauți, peste 850 de milioane de oameni avânt acces la internet, inclusiv 200 de milioane de tineri cu vârste între 15 și 35 de ani.

Taberele de tratament pentru dependența online au cunoscut o creștere a popularității după ce China a clasificat oficial dependența de internet ca o tulburare mentală, în 2008. Cu toate acestea, au existat în ultimii ani numeroase acuzații despre abuzuri fizice în aceste locuri.

În 2014, o fată de 19 ani a murit în orașul Zhengzhou din provincia Henan după ce a fost bătută de instructorii unui centru de dezintoxicare de internet, potrivit presei chineze. Alte informații au descris folosirea de tratamente cu șocuri electrice.

Marți, instanță a anunțat că patru bărbați au fost găsiți vinovați de detenție ilegală după ce au închis 12 tineri în izolare la Academia Yuzhang din provincia Jiangxi. Tinerii petreceau și câte 10 zile închiși, iar toți mai puțin unul erau minori. Pedepsele cu închisoarea acordate de instanță variază între 11 luni și 3 ani.

Centrul condus de aceștia a devenit cunoscut încă din 2017, după ce autoritățile locale au anunțat că vor investiga acuzațiile de pedepse corporale folosite asupra tinerilor pentru a le „cultiva caracterul moral”.

Potrivit publicației de stat Global Times, foștii elevi de la Academia Yuzhang au acuzat personalul că închidea elevii „în camere mici și negre”, doar cu o pătură și o oală drept toaletă. „Eram urmărit tot timpul”, a povestit Xian, un fost elev, în 2017.

Guvernul chinez a luat măsuri dure în ultimii ani pentru a reduce dependența tinerilor de internet. În noiembrie, Beijingul a anunțat că interzice tinerilor sub 18 ani să joace jocuri video în timpul nopții. Aceștia au dreptul să se joace 90 de minute în timpul săptămânii și 3 ore în weekend. Totodată, minorii din China nu au voie să se joace jocuri video în intervalul 22-08.

Citește și: Donald Trump susține că SUA este „într-o situație bună”, deși țara a depăşit 3 milioane de cazuri de COVID-19

loading...

Comments are closed.