(Video) Dezamăgit că blocul ACUM s-a aliat cu PSRM, Valeriu Munteanu a lansat un nou partid politic – USB

Dezamăgit ca blocul ACUM s-a aliat cu PSRM, Valeriu Munteanu a lansat un nou partid politic - USB, uniunea salvati basarabia, unire moldova basarabia, maia sandu andrei nastase blocul acum, pas platforma da socialistii, partide moldova, alegeri parlamentare anticipate, 

Fostul candidat al blocului ACUM Valeriu Munteanu a lansat duminică, 21 iulie, un nou partid politic – Uniunea Salvați Basarabia. După ce Năstase și Maia Sandu s-au aliat cu Dodon și Greceanîi pentru a prelua guvernarea, Munteanu s-a distanațat de cei doi lideri și a inițiat un proiect politic de opoziție.

Astfel, fostul Partid Politic Mișcarea Acțiunea Europeană a devenit Partidul Politic Uniunea Salvați Basarabia (USB), iar lider al formațiunii a devenit fostul liberal, Valeriu Munteanu. Viziunea noului partid este reunirea Republicii Moldova cu România. Deciziile au fost luate la Congresul extraordinar al fostului MAE (video mai jos).

Valeriu Munteanu a fost singura candidatură propusă la funcția de președinte al USB. Acesta, înainte de a fi ales, a declarat că au trecut 28 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, iar salvarea nu se vede de nicăieri. Rezultatul oricărui regim, care a fost până acum la putere, a adus de fiecare dată faliment economic, jaf organizat din avuția publică și privată, fărădelegi și sărăcie. Valeriu Munteanu susține că Republica Moldova nu se poate susține din propriile venituri, este ca un bolnav care primește ajutor de la stat.

Valeriu Munteanu (38 de ani) s-a născut în satul Floreni din Anenii Noii. A absolvit facutatea de drept în România. În politica s-a lansat ca primar în satul de baștină, apoi a ajuns pe deputat pe lista Partidului Liberal. Munteanu este căsătorit și are patru copii.

Amintim că după ce a părăsit Partidul Liberal în 2018 și el s-a aliat cu blocul ACUM. Valeriu Munteanu a fost candidatul blocului pe cirumscripția care corespuns raioanelor Orhei-Călărași (învingător fiind Ilan Shor). După ce Năstase și Maia Sandu și-au aliat partidele cu PSRM, Munteanu s-a îndepărtat de blocul ACUM netolerând alianța cu un partid pro-Putin, astfel a ajuns liderul noii formațiuni politice USB.

valeriu munteanu, blocul acum, binomul acum, circumscriptia 18, ilan shor orhei, shor orhei, raionul orhei candidati
Total
0
Shares
Total
0
Share