Social

Dezbatere pe tema: „Perspectivele reformei sectorului de securitate în Republica Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reforma sectorului de securitate e necesară pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă, democrația, pacea și securitatea.

Aceasta se focusează asupra fortificării securității naționale prin menținerea stabilității și continuității statului, asigurând justiția, respectarea drepturilor omului, progresul social și elementele esențiale ale siguranței și bunăstării cetățenilor. Actualele vulnerabilități instituționale ce țin de realizarea statului de drept și a practicilor de bună guvernare restrâng capacitatea Republicii Moldova de a evolua ca stat modern și de a asigura un nivel de viață înalt tuturor cetățenilor, informeză nato.md într-un comunicat de presă.

Luând în considerare importanța și necesitatea reformei sectorului de securitate în Republica Moldova, CID NATO organizează la data de 11 octombrie, masa rotunda cu genericul „Perspectivele reformei sectorului de securitate în Republica Moldova”. Scopul evenimentului este de a analiza mediul de securitate național și internațional; rolul și importanța reformei securității; analiza politicilor și cadrului legal; perspectivele aprobării documentelor cadru.

Masa rotundă „Perspectivele reformei sectorului de securitate în Republica Moldova” va avea loc la data de 11 octombrie, începând cu ora 13:00, în cadrul sediului CID NATO, str. Bănulescu Bodoni 2A, Chișinău.

 

loading...

Write A Comment