Alte știri

Dezinfectantul pentru mâini, pe bază de alcool, un pericol pentru cei mici. Ce trebuie să știe părinții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un studiu francez a descoperit că în 2020 au existat de șapte ori mai multe cazuri de copii care au avut probleme de vedere din cauza pulverizării în ochi a dezinfectantului de mâini.

Cercetătorii au descoperit că numărul copiilor care au întâmpinat astfel de probleme din cauza dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool a fost de 232 în perioada 1 aprilie – 24 august 2020, în creștere față de 33 din anul anterior, transmite Daily Mail.

De-a lungul pandemiei, oficialii din domeniul sănătății au cerut o igienă corectă a mâinilor pentru a opri răspândirea virusului.

Dezinfectantul pentru mâini cu 70% alcool a devenit din ce în ce mai frecvent în întreaga lume, deoarece se știe că ucide coronavirusul.

„Utilizarea pe scară largă a dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool a fost asociată cu o creștere a expunerilor neintenționate începând din martie 2020, în special la copii”, scriu oamenii de știință din grupul francez de cercetare PCC în studiul lor, publicat în JAMA Ophthalmology.

„Copiii sunt expuși riscului de vătămare oculară severă și, eventual, chiar orbire din cauza expunerii accidentale la dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool”, scriu medicii.

„Vă recomandăm ca cei mici să fie întotdeauna ajutați de un adult în timp ce utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor pe bază de alcool. Spălarea mâinilor cu apă și săpun ar trebui promovată ca o măsură preventivă mai sigură”, a mai spus un specialist.

Sursa: Daily Mail

loading...

Comments are closed.