Alte știri

Diaspora susține PACE! De ce se alătură tinerii moldoveni din Europa echipei condusă de Cavcaliuc?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Constantin Butucel este președintele Organizației Teritoriale a Partidului Acasă Construim Europa (PACE), din Olanda. Alături de sine are zeci de tineri ambițioși și dornici de a face schimbări în țara natală și de ași consolida forțele pentru a aduce Europa acasă.

„Astăzi ne-am adunat cu patrioții Moldovei in inima Olandei ca să susținem partidul Pace Acasă Construim Europa. Pentru că face ordine in țara și ne dă speranța la un viitor mai bun”, a deschis Constantin o poză plasată pe rețelele sociale, în care apar mai mulți tineri moldoveni aflați în Olanda.

Redacția noastră l-a contactat pe Constantin și l-am întrebat de ce crede în PACE și în liderul partidului, Gheorghe Cavcaliuc.

Răspunsul lui a fost unul succint, insă ferm și extrem de convingător.

„Toate partidele politice care au existat sau există acum pe piața politică din Republica Moldova își schimbă doar numele odată la câțiva ani sau fotoliile, însă oamenii rămân aceiași, care trec dintr-o funcție în alta”, a declarat Constantin Butucel, președintele OT Olanda al partidului PACE.

Tânărul a ținut să menționeze că nu a fost aceasta prima propunere de a adera la vreun partid politic, însă timp de 10 ani de când se află departe de casă, urmărind mereu politica din țara noastră nu avut încredere nici într-o forță politică iar odată cu apariția PACE, Constantin a simțit că trebuie să se implice pentru a construi Europa acasă.

„Din 2011 sunt în Olanda, urmăresc mereu politica din Republica Moldova și având de multe ori propuneri de a mă implica, am refuzat, dar acum am decis să mă implic pentru a construi Europa acasă. PACE este ultima noastră speranță”, ne-a mai spus președintele OT Olanda.

Ce ține despre liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, Constantin spune că anume el a fost cel ce l-a motivat, prin personalitatea sa, prin realizările și prin curajul său, să se alăture echipei sale.

„Îl susțin pe Gheorghe Cavcaliuc pentru că am încredere în el, pentru că este puternic și curajos și face tot ce promite, este omul cuvântului, de asta am aderat la PACE”, a conchis Constantin Butucel.

Menționăm că PACE a fost creată în iunie 2020. La moment formațiunea are peste 19 000 de membri, 24 de organizații teritoriale în Republica Moldova și 11 în diasporă.

Săptămâna trecută partidul PACE s-a lansat oficial în campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie. Evenimentul neobișnuit a intrat în topul știrilor atât în Republica Moldova cât și peste hotare.

În loc de discursuri oficiale, așa cum fac toți, PACE a prezentat Moldova – culcată într-un sicriu și Moldova viitorului, care va renaște odată cu sosirea unei noi clase politice.

Amintim că Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

loading...

Comments are closed.