Actualitate

Dificultățile agricultorilor din raionul Dubăsari, în vizorul Biroului politici de reintegrare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 5 august 2021, funcționarii Biroului politici de reintegrare au întreprins o vizită în satul Doroțcaia, raionul Dubăsari. La fața locului, au fost prezenți reprezentanții administrațiilor publice locale de nivelul I și II, agricultori și agenți economici care activează în acest domeniu.

Luând în considerație perioada anului curent, principalele subiecte abordate în cadrul dialogului constructiv au cuprins dificultățile pe care le întâmpină agricultorii în procesul de recoltă a roadei de pe terenurile amplasate după traseul național M4 „Tiraspol – Râbnița”.

Una din cele mai stringente probleme enunțate în cadrul vizitei de lucru a constituit colectarea de către așa-numitele structuri de la Tiraspol a unor plăți pentru pretinsa „tranzitare” a drumurilor din regiune cu mijloace de transport care suportă sarcina pe osie mai mare de 18 tone.

Funcționarii Biroului au comunicat despre faptul că întru soluționarea problemei în cauză se întreprind măsuri conjugate, care vor continua până la soluționarea definitivă a acesteia.

Chișinăul condamnă cu vehemență acțiunile neprietenoase ale Tiraspolului și cere în continuare asigurarea respectării necondiționate a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului pe ambele maluri ale răului Nistru.

În cadrul vizitei de lucru, au fost vociferate și alte probleme actuale cu care confruntă fermierii, printre care migrarea necontrolată a mistreților ce afectează grav culturile agricole, identificarea piețelor de comercializare a culturilor recoltate ș.a.

Interlocutorii au convenit să mențină un dialog permanent la toate nivelurile și pentru buna realizare a măsurilor propuse.

loading...

Comments are closed.