Social

Din cauza ProTV, Moldova va plăti la CtEDO 500 000 lei!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dosarul profesoarei de la Ungheni a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO). Acum Republica Moldova riscă să plătească din bugetul de stat jumate de milion de lei pentru că în 2015 ProTV a dat la știri un reportaj despre o tânară profesoară din Moldova care i-a făcut sex oral fostului său iubit din România.

„Țineți minte cum prin luna ianuarie 2015 cei de la PoRnOTV au umilit o profesoară de la Ungheni? Atunci producătorul și profesorul la Școala de Studii Avansate în Jurnalism a CIJ, Artur Corghencea a trimis-o pe finsa Oxana Gorun, absolventă a Școlii de Studii Avansate în Jurnalism a CIJ, să întrebe la Ungheni o mamă ce crede despre faptul că fiică-sa a făcut sex. Și au dat pe post imaginile cum profa face sex cu fostul prieten”, scrie astăzi pe blog Eugen Luchianiuc.

Videoclipul a fost publicat atunci pe internet de către iubitul profesoarei, după ce ei s-au despărțit. Reporterii de la Pro TV nu s-au limitat să deie pe post cadrele video intime, ei au mers la Ungheni pentru a cere comentarii de la colegii profesoarei și de la mama sa.

stirile pro tv chisinau, sorina obreja,Profesoara și-a angajat o avocată și a acționat ProTV-ul în judecată, cerând despăgubiri morale de 500 000 mii lei. Avocata profesoarei, Natalia Moloșag, a declarat că acțiunea civilă a fost depusă împotriva postului de televiziune în baza Legii cu privire la libertatea de exprimare. Ea susține că postul de televiziune a încălcat dreptul la respectarea vieții private. De cealătă parte, Pro TV-ul a neagat acuzațiile afirmând că ei au furnizat publicului informații importante.

Într-un final, după procesul de judecată din Moldova televiziunea a achitat profesoarei doar 40 000 lei. Victima nu a cedat și a ajuns cu dosarul său până la CtEDO. Dacă judecătorii de la Strabourg îi vor da dreptate, Republica Moldova va trebui să-i achite profesoarei jumătate e milion de lei. Totul din cauza reportajului făcut de ProTV Chișinău în 2015.

Precizăm că în poza de mai sus sunt Oxana Gorun, reporterița ProTV și Artur Corghencea, producătorul general a televiziunii, cei doi jurnaliști care i-au stricat viața profesoarei de la Ungheni. Sursă foto: blogul lui eugen

loading...

Comments are closed.