Alte știri

Din nou peste hotare: Maia Sandu va efectua o vizită în Berlin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitația Președintelui Republicii Federale Germania, domnul Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state, transmite Telegraph.md

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, Președintele Maia Sandu va avea o discuție cu Cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag. Printre oficialii de rang înalt, cu care se va întâlni Președintele Maia Sandu, vom mai menționa:

Armin Laschet, Premierul Renaniei de Nord-Westfalia, Președintele Partidului Creștin-Democrat
Heiko Maas, Ministrul Federal al Afacerilor Externe
Annegret Kramp-Karrenbauer, Ministrul Federal al Apărării
Günther Krichbaum, Președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene
Norbert Roettgen, Președintele Comisiei pentru politica externă

La Berlin, Sandu va pune în discuție mai multe subiecte, cum ar fi: modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

La fel, Președintele Maia Sandu va participa la o discuție publică cu genericul „Moldova – un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu Norbert Lammert, Președintele Fundației, și de Gerhard Wahlers, Secretar General adjunct al acesteia.

Din delegația oficială care o va însoți pe Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

Citește și: Batrîncea: ”Cu socialiștii în Parlament, situația din țară s-a schimbat în bine”

loading...

Comments are closed.