Dinu Plîngău amenință că o să-i informeze pe europeni și americani despre ce face “Echipa Europa”: ”Susțin candidații pro Kremlin!”

Dinu Plîngău, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), a ridicat acuzații serioase împotriva actualei guvernări și Comisiei Electorale Centrale (CEC), subliniind restricțiile impuse asupra susținerii candidatului Constantin Cojocaru din partea partidului LOC la funcția de primar al municipiului Edineț.

“Echipa Platforma DA Edineț și eu personal am decis să susținem candidatul din partea partidului LOC, Constantin Cojocaru. Acum, CEC și PAS îmi spun că nu pot face acest lucru”, a declarat Plîngău, adăugând că intenționează să meargă acasă, la Edineț, pentru a susține activ candidatura lui Cojocaru, dar este blocat de regulile impuse.

“Nici măcar pe timpul lui Plahotniuc, în 2016 sau 2018, Maia Sandu și Andrei Năstase nu au fost avertizați de către CEC, precum sunt avertizați candidații susținuți de către Platforma DA”, a declarat Plîngău, subliniind diferențele dintre situația actuală și precedentul.

Plîngău a adăugat că această situație poate avea consecințe neașteptate și a avertizat: “Aștept răspuns oficial din partea CEC sau vom sesiza toți partenerii internaționali. Din asta au de câștigat doar candidații pro-ruși și partenerii europeni trebuie să știe ce face ”Echipa Europa” și cum prin obstacolele de a se uni pro-europenii în raioane, susțin candidații pro Kremlin”.

Total
0
Shares
Total
0
Share